Античен фестивал Орел на Дунава, Нове – Свищов

През юни тази година Каменоделното училище – Кунино участва в Античния фестивал „Орел на Дунава“ по покана на г-н Проданов и Общински съвет – Свищов.. Фестивалът се проведе в крепостта „Нове“ на едноименния стадион край града. Нашето участие се вписа на 200% в духа на епохата отпреди хиляди години, която епоха е останала в представите на съвременните хора именно поради творенията в камък….Нашите ученици демонстрираха уменията си пред многобройната публика с каменни текстове и изработка на скулптура, облечени в антични одежди. Освен с уменията си в камък, с които изумиха гостите, нашите възпитаници бяха включени в масова възстановка на велико събитие от онова време. Ролята на носители на мира. Оказа се че след тоталното унищожение на 5-ти римски легион/около 6 хил.души/ от траките, римският император изпраща още няколко такива срещу предците ни. Силите били неравни. Именно местните каменоделци предотвратили бъдещата трагична битка със своето посредничестно между тракийските военачалници и римския император и за постигане на дългогодишен мир…След зрелищни битки – военни и гладиаторски се състояха и силови съревнования между атлети. Не бяхме предвидени за това. Но изкушението бе велико.

Ученикът от 11 клас на каменоделното училище – Румен Барфончовски се включи в съревнованието по лицеви опори в доспехи, които тежаха около 20 кг. Този 18-годишен младеж прекърши под палещото слънце всички внушителни атлети, като направи най-много лицеви опори /58/ и стана шампион!!!!! Шампиони в духа,камъка и физическата сила!!!!!!!!! Чест и Слава!!!!!!!

Можете да разгледате всички снимки и коментари за събитието на нашата Facebook страница – Каменоделното училище – Кунино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *